Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού

ΝΕΑ & ΑΡΘΡΑ

Εκπαιδευτική εκδρομή Β’ Δημοτικού σχολείου Κάτω Πολεμιδιών Λεμεσού

Φίλοι και φίλες, σας χαιρετώ όλους και όλες,

Η σημερινή εκπαιδευτική εκδρομή του Β’ Δημοτικού σχολείου Κάτω Πολεμιδιών Λεμεσού, είχε μεγάλη επιτυχία αφού την παρέα των μικρών μας φίλων συνόδευαν οι γονείς τους με αποτέλεσμα να περάσουμε όμορφα, να γελάσουμε πολύ και να έχουμε πλέον «πλάκες» να θυμόμαστε αφού οι φωτογραφίες που βγάλαμε δεν μας επιτρέπουν το αντίθετο.

Τα παιδιά αφού διάβασαν και έμαθαν για τα σημεία επίσκεψης μας, έκαναν τις παρουσιάσεις τους με ένα όμορφο τρόπο που μόνο αυτά ξέρουν, μαθαίνοντας έτσι και λίγα πράγματα για τα αξιοθέατα που είδαμε:

Το «Γεφύρι του Τσιελεφού»

το «Γεφύρι της Ελιάς»

το παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου στο χωριό Καμινάρια, όπου περπάτησαν περίπου 2.5 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος και την «Ιερώνυμο Σχολή Καμιναριών» μαζί με το παρεκκλήσι του Αγίου Ερμολάου.

Φάγαμε στο Κοινοτικό Κέντρο Καμιναριών και τα παιδιά έπαιξαν όλα στο παιδότοπο που έχει το χωριό απολαμβάνοντας έτσι την εκδρομή τους. Επισκεφθήκαμε το χωριό Άγιος Δημήτριος όπου είχε πανηγύρι αφού την ερχόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε, εννοείται, με βάφλες, παγωτά και καφέδες σε καφετέρια στο Πέρα-Πέδι. Δώσαμε υπόσχεση για την επόμενη εξόρμηση, αλλά μέχρι τότε σας αφήνω με υπέροχες στιγμές από την σημερινή εκπαιδευτική εκδρομή.

Ρένος Κουμή

Πρόεδρος Σ.Γ