Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς είθισται να χαρακτηρίζεται τόσο από αισθήματα αισιοδοξίας όσο και από την πεποίθηση ότι αυτό θα είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα. Η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο μέλλον.

Αναμφίβολα η  προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για τον τόπο μας. Για κάθε πολίτη τούτης της χώρας, ο κορωνοϊός δεν έκανε την παραμικρή διάκριση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια, οφείλουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να ενεργούμε με γνώμονα το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Στο νέο ξεκίνημα, που μας βρίσκει και πάλι αντιμέτωπους με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό αλλά περισσότερο οργανωμένους, το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις τάξεις των μαθητών/τριων, εκπαιδευτικών και γονέων με κάνει να αισιοδοξώ και να ευελπιστώ για ένα καλύτερο αύριο. Η πίστη στις αρχές μας είναι αυτή που δημιουργεί το όραμα και κατ’ επέκταση μας οδηγεί στην κατάκτησή του.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στον χώρο της Εκπαίδευσης, φροντίζει από την πλευρά της να προετοιμάσει  στο βαθμό των δυνατοτήτων της, όλα τα σχολεία της Πόλης και επαρχίας Λεμεσού ώστε οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, να απολαμβάνουν ασφαλείς το μαθησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή της και τις σωστές προτάσεις-εισηγήσεις και παρεμβάσεις της στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά. Μια χρονιά «πλούσια» σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο, αλλά δημιουργικό δρόμο σας προς την κατάκτηση της γνώσης. Εύχομαι να κυνηγήσετε τα όνειρά σας με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Να γίνει κτήμα σας, η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα.

Κάτι που λέω πάντα, σας το εύχομαι ολόψυχα, “Προσπαθήστε να γράψετε το έργο της δικής σας ζωής, μην γίνεται κομπάρσοι στο έργο κανενός άλλου…”.

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σας εύχομαι ψυχική δύναμη και έμπνευση. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η συμβολή σας στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, είναι σπουδαία και καθοριστική. Στηριζόμαστε στην ευσυνειδησία, στην εργατικότητα, στη συνεργασία και στις ικανότητές σας. Σε όλους εμάς τους γονείς, εύχομαι να έχουμε υπομονή και πίστη στις δυνάμεις των παιδιών μας.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας, με την υπευθυνότητα που μας διακρίνει, θα εργασθούμε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους.

 

Ρένος Κουμή
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων γονέων
Πόλης και επαρχίας Λεμεσού.