Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού

ΝΕΑ & ΑΡΘΡΑ

Φιλοξενία Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κ. Δέσπω Μιχαηλίδου και την ειδική Παιδίατρο με εξειδίκευση στην επιδημιολογία και λοιμώξεις στην παιδική ηλικία Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 η ώρα 7:00 μ.μ. στο θέατρο εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης» στα Πάνω Πολεμίδια, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενεί την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κ. Δέσπω Μιχαηλίδου και την ειδική Παιδίατρο με εξειδίκευση στην επιδημιολογία και λοιμώξεις στην παιδική ηλικία Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Οι δύο καταξιωμένες κυρίες μίλησαν για θέματα που αφορούν στις ειδικότητές τους, αναπτύσσοντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους σε μια προσπάθεια να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε σημαντικές πτυχές όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας, όσον αφορά την πανδημία, που ίσως εμείς να αγνοούμε.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την επιθυμία της Ομοσπονδίας μας να τύχουν τα Μέλη της, ενημέρωσης όσον αφορά τα τεκτενόμενα, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λύσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα.

Στη συζήτηση – συνάντηση, γονείς και αρμόδιοι αλληλεπίδρασαν σε μια κατατοπιστική ενημέρωση που διεξήχθηκε αρμονικά.

Δόθηκαν λεπτομερείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί προς τις δύο καλεσμένες μας, αφήνοντας όλους τους παρευρισκόμενους ικανοποιημένους σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να θέσουν διάφορες εισηγήσεις και απορίες, όπου κυμαίνονταν κυρίως στην πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, στη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Με την κίνησή της αυτή η Ομοσπονδία μας, έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι κοντά στα Μέλη της, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν τα όποια θέματα κατά καιρούς τους απασχολούν και θα συνεχίσει να το πράττει. Η καλή σχέση μεταξύ των δύο μερών, γονιών και Ομοσπονδίας, αλλά και από την άλλη, η σχέση της Ομοσπονδίας και αρμοδίων θα συνεχιστεί, με γνώμονα το καλό των παιδιών και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Πέραν των Μελών της Ομοσπονδίας μας, είχαμε εκπρόσωπους από τις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, εκπρόσωπους από τις όμορες Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων από άλλες επαρχίες και εκπρόσωπους της Π.Ο.Ε.Δ. Λεμεσού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε και στην Αστυνομία Λεμεσού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήταν στον χώρο, επιβλέποντας για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεμεσού θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δύο καλεσμένες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και να μεταφέρουμε τη σημαντικότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης. Όπου υπάρχει αλληλεπίδραση και από τα δύο μέρη, θέτουμε έτσι στόχο μας ότι θα πρέπει να επαναληφθούν τέτοιες δράσεις και στο άμεσο μέλλον.

Λεμεσός, 12 Δεκεμβρίου 2021